• Waar iedereen zich thuis voelt
  • Samenwerken
  • Verantwoordelijkheid
  • Zelfstandigheid

Waar iedereen zich thuis voelt

Samenwerken

Verantwoordelijkheid

Zelfstandigheid

Debatteren

Debatteren

Projectgoepen/Plusklassen in debat

Dinsdag 30 mei streden leerlingen van 6 scholen van de BMS uit drie verschillende plusklassen tegen elkaar in een debat. Vorig jaar organiseerden Femke Postma en Sjoukje Dijkstra voor de eerste keer een debatteerwedstrijd, toen in Bolsward, om het debatteren in hun plusklassen betekenisvoller te maken.
Al om 8.15 uur stonden de leerlingen van Projectgroep Makkum en Projectgroep Bolsward klaar om naar Sneek te reizen. Na een hartelijk ontvangst door de leerlingen van de Bonifatiusschool ging het debat van start. In 3 rondes debatteerden de kinderen over stellingen als o.a.  “De cito toets moet worden afgeschaft” en “Damesvoetbal moet evenveel aandacht krijgen op televisie als herenvoetbal”. Het was een genot om te zien hoe Laas van de Sint Maartenschool, de tegenstanders tijdens het debat provoceerde met de zin “Maar iedereen weet toch dat mannen gewoon beter zijn in voetbal”? waarop het gehele team van Makkum als één man  ging staan om op die opmerking te reageren. Ook is er veel gelachen en speelden de groepen in de pauze een potje voetbal op het plein.
Door het enthousiasme bij de leerlingen en de waardevolle debateer-ervaringen, werd vorig jaar besloten om het tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Dit keer gingen Floris, Syte, Vigo, Elle, Doutzen en Tessa uit team F van de Bonifatiusschool er met de wisselbeker vandoor. De prijs voor beste debater ging naar Björn uit de Projectgroep van de Sint Maartenschool.

<< terug naar overzicht
St. Martinus     Ds. L. Touwenlaan 3, 8754 BP Makkum     t 0515 - 23 24 24      directie@martinusmakkum.nl